Nazwa produktu | Foremki papierowe do pieczenia |
Informacje ogólne | Foremki do pieczenia powstają z lekkiej, białej, drukowalnej i odpornej na pieczenie tektury. Jest ona odporna na działanie tłuszczów oraz odporna na przecieki. Zapach oraz nadruk opakowania nie przenika do produktu. Opakowania z powodzeniem przechodzą testy pieczenia przez 30 minut w temperaturze 204 st. C. Możliwe jest ich stosowanie do pieczenia w wyższej temperaturze, dochodzącej nawet do 220 st. C, ale musi się to odbywać przy krótszym czasie pieczenia. Stosowanie tego typu opakowania polega na umieszczeniu produktu w foremce i poddawaniu go pieczeniu. Specjalne długie zakładki opakowania zostały odpowiednio wzmocnione, by osiągnąć właściwą sztywność i wytrzymałość. Opakowania są przystosowane do automatycznego napełniania i pieczenia. |
Zastosowanie |
|
Zalety |
|
Rozmiary |
|