Oferta

Nazwa produktu Osłonki FIBROUS
Informacje ogólne

Osłonki  formowane są ze specjalnego papieru,  a następnie impregnowane celulozą, przenikalne dla dymu wędzarniczego i pary wodnej, nadają się do klipsowania.

Impregnacja osłonek:

  • FIBROUS EP-do produkcji wędlin parzonych lub wędzonych gdzie osłonka musi być łatwozdejmowalna
  • FIBROUS SL –o zwiększonym przyleganiu do farszu,do wędlin podsuszanych,suchych,salami
  • FIBROUS REGULAR – dobrze odstaje od farszu

ZASTOSOWANIE w zależności od impregnacji:

  • szynki
  • wędzonki
  • kiełbasy parzone,wędzone i suszone
  • kiełbasy plasterkowane – wersja EP
Zastosowanie
  • do wyrobów mięsnych typu mortadela, szynka, rolady, kiełbasy parzone, wędzone i suszone oraz inne wyroby dojrzewające.
Zalety
  • szeroka gama kolorów
  • zachowują wyjątkową regularność kalibru
  • wysoka wytrzymałość mechaniczna
  • wyjątkowa regularność kalibru
  • wysoka wytrzymałość mechaniczna
Struktura
  • występują w wielu wersjach kolorystycznych. Najbardziej popularne są Clear, Cassia, Visnat, Dark Snat, Mahogany
  • osłonki Fibrous są też z odpowiednią impregnacją: EP – łatwo zdejmowalne np. dla wyrobów plasterkowanych (mogą być w wersji perforowanej), SL – o podwyższonym przyleganiu do farszu
  • osłonki są w rolach i niektóre marszczone wymagają moczenia
  • kalibry od 40 do 170 mm
Moczenie
Przechowywanie
  • Osłonki należy przechowywać w suchym miejscu,z dala od źródeł ciepła
  • Temperatura składowania : 15-20 st. C
  • Wilgotność względna : 60-70%
Rozmiary

Od 40 – 170mm